Du er no i arkivet for nettsidene til tidlegare Høgskolen Stord/Haugesund. Oppdatert informasjon finn du på den offisielle nettstaden til Høgskulen på Vestlandet.

E-bøker via Dawsonera

Dawsonera inneholder elektroniske bøker i fulltekst fra en rekke forlag, stort sett engelskspråklige.

Velg "Accept" nederst på Dawsoneras hjemmeside for å kunne søke i basen. Vær oppmerksom på at du må hake av for "Include books not owned by your Library" dersom søket skal gjelde hele basen (hak ev. av for "Show previews" dersom du blar i katalogen).

Som student/ansatt ved HSH har du fullteksttilgang til bøker merket med grønne, åpne hengelåser. Disse eies av biblioteket og kan enten leses online eller lastes ned til egen PC/lesebrett og lånes i inntil tre uker. Når lånetida er ute vil du ikke lenger har tilgang til boka (den kan imidlertid lånes på ny).

Tilgang

Bøker merket med lilla farge/lås eies ikke av HSH. Her kan du kan få en 5 minutters forhåndsvisning av boka, låne den eller foreslå boka innkjøpt. Lån og innkjøpsforslag krever at du har registrert deg som bruker. Dette gjøres via "Sign in" lenka. Lånet må aktiveres av biblioteket, og du vil motta en e-post når det er klart. Ta gjerne kontakt med bibliotek for å få en rask behandling av låneforespørselen.

Tilgang

Ved å opprette brukerkonto og logge deg på, får du tilgang til utvidede tjenester som å notere i bøkene, kopiere tekst og skrive ut (max. 5% av boka).

Vi gjør også oppmerksom på at studenter og ansatte ved HSH har tilgang til en rekke e-bøker fra Springer via basen SpringerLink.

Alle våre elektroniske bøker med tilgang er søkbare via Oria.

Trenger du hjelp, se https://www.dawsonera.com/helpPage
- eller spør oss på biblioteket.

Sida ble sist oppdatert: 28.11.2017