Du er no i arkivet for nettsidene til tidlegare Høgskolen Stord/Haugesund. Oppdatert informasjon finn du på den offisielle nettstaden til Høgskulen på Vestlandet.

Utsiraturen

Fra havna i Utsira
Foto: Inger Postvoll

Nautikkstudiet ønsker å gi deg som ny student en best mulig start på studieløpet ditt, både faglig og sosialt. I første studieuke drar derfor alle i første studieår på overnattingstur til Utsira, en vill og vakker båtferd ut i havgapet fra Haugesund.

Her får du en faglig introduksjon og mulighet til å treffe folk i maritim sektor. Viktige gruppedannelser og valg som legger føringer for studieåret vil bli gjennomført på denne turen.

Sist, men ikke minst, er turen en gylden anledning til å bli bedre kjent med de andre på kullet og de ansatte på nautikkutdanningen.

Ved HVL er det også et fadderprogram med faddere fra de eldre kullene på de enkelte utdanningene. På nautikk vil noen av disse fadderne også delta på Utsira-turen. Disse studentene kan være behjelpelige til å svare på det meste av de spørsmål dere måtte ha, sammen med faglærerne.

Se bilder fra tidligere turer i vårt album på vår Facebook-side.

Praktisk informasjon

Turen går av stabelen torsdag 17. til fredag 18. august. Vi tar Utsirabåten som går fra Garpaskjærskaien på Risøy her i Haugesund. Vi møtes ved hovedinngangen til HVL kl 10:00, og spaserer til kaien der båten har avgang kl 11:00. Selve båtturen tar omtrent 1 time og 10 min.

Vi innlosjeres på Sildaloftet og Bølgen i rom og leiligheter av ulik størrelse (vær forberedt på å dele rom med flere medstudenter). Håndkle og sengetøy tar dere med selv. Ta også med lunsjmat til torsdag. Ellers vil dere få middag torsdag kveld, frokost (lages sammen) og lunsj på fredag. Vi tar båten tilbake fra Utsira på fredag kl 14:45, med ankomst Haugesund ca. 15:55.

Det blir ingen egenandel foruten å sørge for mat til torsdagen. Pakk gjerne i ryggsekk. Gangavstand mellom Nordevågen og Sørevågen er 15-20 min. Er det dårlig vær må du sørge for å ha gode uteklær med deg.

Husk ellers:

  • Pakk i ryggsekk
  • Sengetøy
  • Håndkle og toalettsaker
  • Matpakke til lunsj torsdag
  • Klær og sko etter værforhold
  • Melde fra om evt. matallergier/sykdommer

Pårørende- og samtykkeskjema

Deltakerene må fylle ut eget pårørende- og samtykkeskjema (PDF) før turen.

Program

Programmet for 2017 laster du ned som Word-fil herfra.

Legg merke til:

Programmet fra HVL, nautikk avsluttes kl 22:00 torsdag kveld. Fredagens program starter kl 09:00, og dersom man ikke møter opp til dette tidspunktet vil man måtte betale for transport og losji selv.

Spørsmål og mer informasjon

Har du spørsmål knyttet Utsiraturen ta kontakt med studiekonsulent Trude Frøyland eller studieleder Johanne Marie Trovåg.

Mer informasjon om Utsira og overnattingsstedet finner du her:

Sida ble sist oppdatert: 07.08.2017